пишите нам

info.fondru@gmail.com

позвоните нам

(+373) 76 744 744
Proiectul Securitate alimentară

Armonizarea politicilor în domeniul sanitar şi fitosanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană

 

Partenerii Proiectului:

Fundația Eurasia Partnership din Georgia

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor

Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei

 

Obiectivul General al Proiectului:

Contribuirea la îmbunătăţirea condiţiilor socio-economice pentru cetăţenii Republicii Moldova şi ai Georgiei prin susţinerea armonizării politicilor în domeniul sanitar şi fitosanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană. 

Prin activităţile propuse, Fundaţia Est-Europeană, în colaborare cu Fundația Eurasia Partnership au ca scop obţinerea următoarelor rezultate:

1.      Crearea a 3 CentreRegionale de Asistenţă a Consumatorului (CAS) în regiunile de nord, centru şi sud ale Moldovei.

2.      Consumatorii din Republica Moldova şi Georgia, precum şi operatorii alimentari sunt mai bine informaţi referitor la standardele sanitare şi fitosanitare europene şi mobilizaţi pentru a cere o mai bună implementare a cadrului legislativ curent.

3.      Capacitatea de advocacy a reprezentanţilor societăţii civile este îmbunătățită, astfel încât aceștia să desfăşoare cu succes  campanii de advocacy cu scopul îmbunătăţirii sistemului sanitar şi fitosanitar.

4.      În ambele țări procesul de armonizare a politicilor naționale cu cele europene este realizat cu succes.

5.      Reprezentanţii societăţii civile din Moldova şi Georgia cooperează pentru a promova armonizarea politicilor din domeniul sanitar şi fitosanitar ale acestor ţări cu cele din Uniunea Europeană.

 

Grupuri ţintă:

·         Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului

·         Organizaţiile societăţii civile şi alte grupuri de iniţiativă ale tinerilor

·         Autorităţile publice

·         Operatorii alimentari

·         Reprezentanţii mass-media

Beneficiarii:

Consumatorii şi operatorii alimentari reprezintă 2 grupuri care vor beneficia pe termen lung în urma implementării acestei acţiuni. 

Proiectul "Armonizarea politicilor în domeniul sanitar şi fitosanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană" este implementat de cătrel Fundațiai Est-Europeană din resursele financiare ale Uniunii Europene. Proiectul este co-finanțat de către Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca.

Все проекты

Femeile în Politică

Scopul proiectului este de a susține creșterea nivelului de participare a femeilor în politică și în procesul de luare a deciziilor prin crearea unui mediu favorabil

Inițiativa Comună pentru Oportunități Eg

Partener de proiect: Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Proiectul Securitate alimentară

Armonizarea politicilor în domeniul sanitar şi fitosanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană

Proiectul INSPIRED

Programul de Sprijin Integrat pentru Reforma Incluzivă și Dialog Democratic

Integrare Europeană

Proiectul " Consolidarea Suportului Societății Civile din Moldova pentru Integrare Europeană" urmărește să fortifice sprijinul civic  pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Proiectul Anticorupție

Proiectul “Contribuția Societății Civile la Monitorizarea Politicilor Anticorupție în Moldova”

left
right