пишите нам

info.fondru@gmail.com

позвоните нам

(+373) 76 744 744
Proiectul Anticorupție

Proiectul “Contribuția Societății Civile la Monitorizarea Politicilor Anticorupție în Moldova”

FEE implementează o serie de activități de asistență a societății civile întru lupta împotriva corupției.
În acest context, Fundația Est-Europeană a lansat proiectul ”Contribuția Societății Civile la Monitorizarea Politicilor Anticorupție în Moldova” susținut de Fondul Națiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

Scopul

Proiectul sprijină participarea activiștilor din domeniu la elaborarea și monitorizarea politicilor naționale anti-corupție, utilizând schimbul de informație și expertiză cu agențiile guvernamentale responsabile de prevenirea și lupta cu corupția.  Asistența de bază este oferită Secretariatului Alianței Anti-corupție (ACA), format din 30 Organizații ale Societății Civile, astfel asigurând prezența societății civile la grupurile de lucru pentru monitorizarea Strategiei Naționale Anti-corupție 2011-2015 și a politicilor anti-corupție.

 

Activități:

Proiectul prevede un concurs de granturi pentru a susține inițiative anti-corupție în 10 raioane ale Moldovei;  un dialog dintre societatea civilă și guvern, menținut prin intermediul ședințelor de lucru cu participarea reprezentanților de nivel înalt și de nivel tehnic ai autorităților publice responsabile de acest domeniu.

Alianța își va  consolida planul strategic pe termen mediu și va oferi recomandări la nivel de politici, folosind campanii de advocacy și informare. Capacitățile reprezentaților societății civile din domeniul anti-corupție la nivel local și al mass-mediei vor fi consolidate.

Rezultate:

Unul din rezultatele proiectului va fi rețeaua națională efectivă de ONG-uri implicate în activități anti-corupție pentru a asigura o participare public coordonată și implementarea eficientă a Strategiei Naționale Anti-corupție Proiectul va spori eforturile actorilor societății civile și mass-mediei de nivel local întru prevenirea corupției și va consolida și instituționaliza cooperarea dintre agențiile anti-corupție și societate civilă.

Все проекты

Femeile în Politică

Scopul proiectului este de a susține creșterea nivelului de participare a femeilor în politică și în procesul de luare a deciziilor prin crearea unui mediu favorabil

Inițiativa Comună pentru Oportunități Eg

Partener de proiect: Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Proiectul Securitate alimentară

Armonizarea politicilor în domeniul sanitar şi fitosanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană

Proiectul INSPIRED

Programul de Sprijin Integrat pentru Reforma Incluzivă și Dialog Democratic

Integrare Europeană

Proiectul " Consolidarea Suportului Societății Civile din Moldova pentru Integrare Europeană" urmărește să fortifice sprijinul civic  pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Proiectul Anticorupție

Proiectul “Contribuția Societății Civile la Monitorizarea Politicilor Anticorupție în Moldova”

left
right