suna-ne la numarul

(+373) 76 744 744
La Bălți va evolua ansamblul Trupelor Aeropurtate ale Federației Ruse, „Beretele albastre”. Publicul prezent la concert se va putea delecta cu inegalabilul terci ostășesc

Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan din Bălți invită pe toată lumea la un concert susținut de ansamblul Trupelor Aeropurtate ale Federației Ruse “Beretele albastre”. Evenimentul, care se anunță a fi unul de excepție, este organizat cu susținerea primarului municipiului, Renato Usatîi.

Edilul a anunțat că Bălțiul va începe să celebreze mai devreme retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Prin urmare, concertul trupei „Beretele albastre”, la care Usatîi invită toți veteranii din țară, va avea loc sâmbătă, 8 februarie.

Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți: “La Bălți, vom începe să sărbătorim mai devreme aniversarea retragerii trupelor sovietice din Afganistan. Apropo, unul dintre cei care a stat la baza înființării ansamblului este bălțean și e chiar solistul trupei. Pe lângă muzică de calitate cei care vor veni la concert vor fi serviți cu vodcă și terci”.

Ansamblul militar “Beretele albastre” a fost creat în anul 1985, în Afganistan. Membrii trupei au devenit parașutiștii celui de-al 350-lea regiment de parașutiști, care făcea parte din diviziunea aeriană cu numărul 103. Directorul artistic al ansamblului este bălțeanul Serghei Iarovoi, absolvent al școlii Nr. 8.

Concertul va avea loc la Palatul Culturii din Bălți. În sală vor răsuna melodii despre datorie și onoare, dragoste și prietenie adevărată, de care au dat dovadă toți cei care au devenit eroi. Intrarea este gratuită. În Republica Moldova, Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan este marcată în 15 februarie.